Persbericht

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Stel dan hier uw vraag!

Grind en Split

Franse boomschors: specificaties

Franse boomschors wordt per liter verkocht, maar hoeveel weegt een liter Franse boomschors ongeveer? Hoeveel Franse boomschors heb ik nodig om 1 m2 tuin goed mee te bedekken?

  • 1 liter Franse boomschors weegt circa 3,5 kilogram
  • 1 m3 Franse boomschors weegt circa 250 kilogram

Om te berekenen hoeveel Franse boomschors u voor uw tuin nodig heeft kunt u het best de onderstaande berekening toepassen:

Een boomschors laag van 8 cm is voldoende als u in een streek zit met klei- of leemgrond, echter in een streek met zand- en humusrijke grond is dat niet afdoende daar onkruid zich daarin sneller kiemt.

We adviseren daarom een ieder om een boomschors laag van 10 cm te hanteren.

De formule die u moet hanteren is lengte x breedte x hoogte

Voor een border van 10 meter bij 7 meter en een hoogte van 0.1 meter (laag van 10 cm) is dit:

10 x 7 x 0.1 = 7 m3 (circa 1750 kilogram)

Hoe leg ik een tuinpad, oprit of parkeerplaats met grind/split aan?

Het aanleggen van een tuinpad, oprit of parkeerplaats met grind is afhankelijk van hoe zwaar de oprit belast gaat worden. Hieronder vindt u aanleginstructies voor verschillende belastingen.

De aanleg van een tuinpad of siertuin met geen of lichte belasting: Het aanleggen van een tuinpad of siertuin is zeer eenvoudig. Om te beginnen zorgt U voor een goede en vlakke ondergrond, dit kan zand of grond zijn. Daarop legt u anti-worteldoek om onkruidgroei tegen te gaan. Op het anti-worteldoek strooit u eenvoudigweg het grind of split. Leg het grind/split ±5 cm dik voor een goede bedekking.

De aanleg van een oprit of parkeerplaats met matig tot zware belasting: Voor de aanleg van een oprit of parkeerplaats waarop bijvoorbeeld auto’s gaan rijden, dient u allereerst een goede fundering aan te leggen om verzakkingen en ongelijkheden na verloop van tijd te voorkomen.

Voor een fundering wordt meestal gebroken puin (ook wel menggranulaat genoemd) gebruikt met een laagdikte van 20-25 cm. Dit geheel wordt aangetrild met een trilplaat. Bovenop het gebroken puin legt u anti-worteldoek. Hierop kunt u eventueel grindplaten leggen voor een betere stabiliteit en drukbelasting en het creëren van een spoorvrije oprit of parkeerplaats. Op het anti-worteldoek of de grindplaten strooit u het grind of split. U heeft zo een zeer onderhoudsarme halfverharding gecreëerd! Hou als laagdikte ±5 cm. aan.

Er zijn diverse formaten grind/split mogelijk voor op een oprit, de maat 8/16 is de standaardmaat en zeer geschikt om met auto’s e.d. op te rijden.

Hoe dik moet grind of split liggen?

Dat is afhankelijk van de toepassing waarvoor het grind/split gebruikt wordt. U kunt het volgende aanhouden: Bij een tuinpad en oprit waar alleen op gelopen of gefietst wordt:bij dit type licht gebruik is de standaard laagdikte 5 cm. Qua maat grind zijn er veel mogelijkheden: alles tussen 2 mm en 32 mm is mogelijk.

Siertuin welke niet belopen wordt: De standaard laagdikte is 5 cm. Grind en split tussen 20 mm en 40 mm vragen een dikkere laagdikte van 6-7 cm. Grotere maten: afhankelijk van de maat ±6-10 cm. Tip: in bedrijfstuinen ziet men vaak dat gekozen wordt voor een grote laagdikte met een groot formaat waarmee het bijna geheel onderhoudsvrij wordt omdat onkruid geen kans krijgt!

Oprit en parkeerplaats waarop gereden wordt: Hiervoor wordt een laagdikte van 7 cm aanbevolen. Formaten tussen 8-20 mm kunnen het beste gebruikt worden, zoals de maat 8/16. Let op een fundering met gebroken puin, dit is nodig voor de stabiliteit. Om het geheel berijdbaar en spoorvrij te maken, is het gebruik van grindplaten aangeraden.

Hoeveel grind of split heb ik nodig?

Wanneer u een tuinpad, oprit of parkeerplaats met grind of split wilt gaan aanleggen moet u uiteraard weten welke hoeveelheid u moet bestellen. Om uit te rekenen hoeveel grind of split u nodig heeft, heeft u het aantal vierkante meters nodig en de aan te vullen hoogte in meter. Het aantal vierkante meters vermenigvuldigt u met de aan te vullen hoogte in meters. De uitkomst van deze berekening is de benodigde hoeveelheid kubieke meters grind/split (m3).

Een voorbeeld: U heeft een voortuin van 4 m1 bij 5 m1. Deze wilt U gaan bedekken met 5 cm grind of split. Om de benodigde hoeveelheid grind of split hiervoor uit te rekenen, doet U het volgende: 4 m1 x 5 m1 = 20 m2. 20 m2 x 0,05 m = 1 m3.

U heeft dus totaal 1m3 grind of split nodig voor uw voortuin in dit geval.

Aanvullend kunt U de volgende informatie aanhouden: • U kunt uitgaan van 75 kg per m2. U bedekt dus ±20 m2 met 1 m3 grind of split. Met 1 midibag a 0,5 m3 bedekt u ±10 m2. Met een midibag a 0,75 m3 bedekt u ±14 m2. • De benodigde laagdikte is 5-7 cm. Legt u het dunner, bestaat de kans dat u de ondergrond (anti-worteldoek e.d.) ziet. Legt u het veel dikker, dan wordt dit onprettig indien u er met de fiets of auto overheen rijdt

Moet ik anti-worteldoek aanbrengen onder grind of split?

Ja, dit is zeker aan te raden. In vochtige periodes zullen onkruidzaadjes ontkiemen wanneer ze terecht komen op de grindverharding. Dit is zeker het geval bij kalkhoudende gesteentes. Door het plaatsen van anti-worteldoek onder het grind of split zal worteling bemoeilijkt worden. Dit heeft als gevolg dat de wortels van onkruiden zich hoofdzakelijk in de grind- of splitlaag zullen concentreren wat verwijderen een stuk makkelijker maakt.

Aangezien het anti-worteldoek perfect waterdoorlatend is, zullen veel onkruiden tijdens een droge periode al snel een gebrek aan water vertonen, waardoor het merendeel vanzelf zal uitdrogen en afsterven. De overblijvende onkruiden kunnen gemakkelijk verwijderd worden doordat de wortels zich nauwelijks kunnen vastzetten in een grindbodem.

Bestrating

Ik constateer een tintverschil, wat nu?

tint-verschillen tussen diverse pallets stenen, klinkers en tegels komen vrijwel altijd voor. Meng daarom alle ontvangen pallets met elkaar voor een optimale resultaat.

Mocht u bij tegels een tint-verschil opmerken, maak dan beide tegels nat, is het verschil nu weg dan komt het tint-verschil door het vocht. Is het tint-verschil klein, meng alle tegels bij het straten en krijg zo één geheel. Is het verschil groot, ga dan niet straten en neem contact op met uw leverancier.

Er zitten vlekken op mijn bestrating, wat nu?

Gooi een emmer warm water over de bestrating. Gebruik eventueel een sopje van warm water met wat zachte zeep, allesreiniger (beton- of gebakken steen) voor de rest van de vlek. U kunt ook gebruik maken van speciale vlekverwijderaars.

Let op! Laat u voor aanschaf en gebruik van reinigingsmiddelen uitermate goed adviseren: voorkomen is beter dan genezen!

Daarnaast adviseren wij u speciale schoonmaakmiddelen altijd eerst uitproberen op een onopvallend stukje bestrating: mocht het middel dan te agressief zijn of niet werken is er nog geen schade aangericht!

Er groeit groen alg/mos op mijn bestrating, wat nu?

Groene alg groeit overal en zeker op sierbestrating. Wel is het van de ene soort makkelijker te verwijderen dan van de andere. De alg groeit met name als het langere tijd vochtig is en als de zon weinig schijnt. Met name dus in de herfst en in de winter en het begin van het voorjaar.

Het verwijderen van de aanslag kunt u het beste doen met een schrobber, warm water en groene zeep.

Gebruikt u een alg-verwijderaar; probeer dan altijd eerst op een klein onopvallende stukje in de tuin om te kijken of het product de kleur en de structuur van de tegel niet aantast.

Hoe maak ik mijn bestrating schoon?

Net als in huis is het belangrijk dat u het schoonmaken regelmatig doet. Begin met wekelijks vegen van de bestrating, gebruik hiervoor een bezem met zachte haren. Veeg wanneer de bestrating droog is. Zorg dat er geen bladeren en vuil op een hoopje blijft liggen, het loog van de bladeren en vuil zal langzamerhand in de bestrating trekken.

Naast het droog vegen, maakt u ook uw bestrating schoon met water, gebruik schoon water (kraan of regenwater) maar geen water uit de sloot. Voor beton- en gebakken bestrating maakt u een sopje van schoon water en allesreiniger. Voor natuursteen gebruikt u alleen water of eventueel een speciale reiniger.

Mag ik mijn bestrating met een hogedrukspuit reinigen?

Gebruik de hogedrukspuit niet op (sier)bestrating!

De nadelen zijn veel groter dan de voordelen. U beschadigd het oppervlak van uw tegels. Daardoor zal de bestrating eerder verkleuren, de eventuele coating wordt aangetast en vuil en alg zal veel sneller terugkomen en is dan ook nog moeilijker te verwijderen.

Kan mijn bestrating verkleuren?

Alle betonproducten en de meeste natuursteentegels kunnen gaan verkleuren, de vraag is alleen hoe sterk.

Dit is afhankelijk van het product en de situatie. Of een betonsteen door en door gekleurd is maakt niet uit, verkleuren zal bestrating altijd. Over het algemeen zijn het de genuanceerde artikelen die het meeste verkleuren. De kleuren worden valer en daarom is de nuancering na verloop van tijd minder opvallend. Egale kleuren zullen ook valer worden, maar zeer gering en dit zal minder opvallen.

Kan ik tegels op mijn dak plaatsen?

In principe kan elke tegel op het dak/balkon worden geplaatst, echter is het noodzakelijk een constructieberekening van het dak te laten maken: indien het gewicht per vierkante meter van de tegels te hoog is ten opzichte van wat de draagkracht van het dak is kan er enorme schade ontstaan.

Wanneer u tegels wilt plaatsen op het dak/balkon dient u ook rekening te houden met de hemelwaterafvoer (deze mag u niet belemmeren) en dienen de tegels op rubberen tegeldragers te worden geplaatst of op verstelbare tegeldragers.

De rubberen tegeldragers of verstelbare tegeldragers hebben twee belangrijke functies:

  • Ze voorkomen schade aan uw dak
  • Ze hemelwaterafvoer blijft in tact

Excluton heeft speciaal voor dakterrassen en balkons twee innovatieve producten in haar assortiment:

Welke producten zijn geschikt voor een oprit?

Of een product geschikt is voor de oprit is onder andere van de volgende factoren afhankelijk:

  • Het product moet minimaal 6 cm dik zijn
  • Het product moet een afstandhouder en facet hebben of getrommeld zijn
  • Het product mag bij voorkeur geen wildverband zijn
  • Het product mag niet groter zijn dan 60x60 cm tenzij het “gewapend” is

Daarnaast is de ondergrond van even groot belang: zelfs de sterkste bestrating zal breken/beschadigen indien de ondergrond niet op deugdelijke wijze is opgebouwd: zie hiervoor onze productinformatieblad.

Producten die bij uitstek geschikt zijn voor de oprit zijn:

  • Oprit-steen banenverband
  • 60Plus Soft Comfort 20x30x6 cm
  • 60Plus Soft Finish 20x30x6 cm
  • Betontegels MF 50x50x5 cm
  • Betonstraatstenen
  • Abbeystones 6 cm
  • Dikformaat 6 cm
  • Gebakken waalformaat
  • Romano 33x11x8 cm

Veel van onze dealers en hun verwerkers verkopen en verwerken echter met succes producten in de oprit die wij bestempelen als niet geschikt voor de oprit. Wij als fabrikant geven hierop echter geen garantie. Het is dus zaak dit bij aanschaf en voor verwerking te bespreken.

Via de volgende link kunt u het voor u dichtstbijzijnde dealeradres vinden waar u onze producten kunt bezichtigen

Onderhoud

Hoe verwijder ik vlekken die zijn veroorzaakt door bladeren?

Pas altijd op voor bladeren en ander organisch afval, sommige soorten bevatten (looi)zuren die in de tegels trekken. Deze (looi)zuren zijn sterker dan een impregneermiddel en/of coating. Het is daarom noodzaak om bladeren zo snel mogelijk van de bestrating te verwijderen. Eventuele vlekvorming zal door regelmatig onderhoud en regen geleidelijk weer verdwijnen.

Hoe maak ik mijn bestrating schoon?

Net als in huis is het belangrijk dat u het schoonmaken regelmatig doet. Begin met wekelijks vegen van de bestrating, gebruik hiervoor een bezem met zachte haren. Veeg wanneer de bestrating droog is. Zorg dat er geen bladeren en vuil op een hoopje blijft liggen, het loog van de bladeren en vuil zal langzamerhand in de bestrating trekken.

Naast het droog vegen, maakt u ook uw bestrating schoon met water, gebruik schoon water (kraan of regenwater) maar geen water uit de sloot. Voor beton- en gebakken bestrating maakt u een sopje van schoon water en allesreiniger. Voor natuursteen gebruikt u alleen water of eventueel een speciale reiniger.

Witte vlekken op mijn bestrating?

Verschijnen er witachtige vlekken op uw bestrating ? Geen nood, het gaat om kalkuitbloei. Deze manifesteert zich als witte sluiers of strepen.

Onze producten worden vervaardigd met natuurlijke grondstoffen zoals water, granulaten en uiteraard cement. Aangezien kalkuitslag een 100% natuurlijk verschijnsel is, dat zich voordoet bij alle producten op basis van cement, kunnen wij dit ondanks alle kwaliteitscontroles niet uitsluiten. We maken daarbij een onderscheid tussen primaire en secundaire kalkuitslag.

Primaire kalkuitslag ontstaat tijdens het productieproces. Er treedt een chemische reactie op tussen het aanmaakwater en het cement waardoor ‘vrije kalk’ ontstaat. Die vermengt zich met het water en wordt door microscopische kleine kanaaltjes naar de oppervlakte getransporteerd. Hier komt de kalk in contact met CO2 uit de lucht en zet zich af in de vorm van ‘kalkuitslag’. Door onze steeds betere productietechnieken wordt het fenomeen beperkt tot een minimum maar uitsluiten kan niet.

Secundaire kalkuitslag komt voor in de eerste twee jaren van de verwering. Deze vorm van aanslag komt slechts in geringe mate voor, aangezien in verhard beton de vrije kalk nog nauwelijks naar het oppervlak kan migreren.

Belangrijk is te weten dat kalkuitslag de kwaliteit van het beton op geen enkele manier beïnvloedt. Kalkuitslag kan dus nooit een reden zijn voor weigering of prijsvermindering van onze producten.

Verwijderen van kalkuitslag In contact met lucht carboniseert vrije kalk vrij snel. De kalkuitslag zal dus na verloop van tijd vanzelf verweren. Hoe zuiverder de lucht, hoe langer het helaas duurt. Geduld is de beste remedie tegen kalkuitslag!

U wilt er toch iets aan doen ? Er zijn in de handel producten verkrijgbaar om kalkuitslag te behandelen. Denk er echter aan dat de textuur en kleur van uw bestrating door het gebruik van chemische reinigingsmiddelen lichtjes kunnen wijzigen en neem een aantal voorzorgsmaatregelen:

Mag ik een kalkuitbloeiverwijderaar op alle bestrating gebruiken?

Zeer zeker niet: deze middelen bevatten zuren die uw bestrating onherstelbaar kunnen beschadigen! Wij adviseren u uw lokale specialist te raadplegen voor deskundig advies.

Hoe krijg ik een onkruidvrij terras?

Iedereen kent het: mos en onkruid tussen uw bestrating… Onkruid tussen uw bestrating is te voorkomen! Excluton heeft twee types voegmiddel in haar assortiment dat onkruid tussen uw bestrating voorkomt: King-Assistant Voegmiddel Plus en King-Assistant Voegmiddel Premium. King-Assistant Voegmiddel Plus is een voegmortel voor terrassen en looppaden dat zeer eenvoudig te verwerken is. King-Assistant Voegmiddel Plus is voor voegen met een minimale voegbreedte van 5 mm en een minimale voegdiepte van 30 mm.

King-Assistant Voegmiddel Premium is een voegmortel voor opritten, terrassen en looppaden dat zeer eenvoudig te verwerken is. King-Assistant Voegmiddel Premium is voor voegen met een minimale voegbreedte van 2 mm en een minimale voegdiepte van 30 mm.

Stap voor stap uw bestrating voegen met King-Assistant Voegmiddel:

  1. Maak je terrastegels goed nat.
  2. Strooi het voegmiddel uit over de tegels.
  3. Verdeel het middel met een eenvoudige trekker over de voegen.
  4. Besproei het terras opnieuw met water. Hiermee voorkom je dat de mortel opdroogt op je tegels maar het zorgt er ook voor dat het voegmiddel in de voegen zakt en ze goed opvult. Strooi extra voegmiddel op de plekken waar te weinig mortel zit en bewater dit weer.
  5. Veeg de resten voegmortel weg met een zachte bezem liefst van kokos want hier blijft de mortel niet aan kleven. Let bij het voegen op de volgende dingen:
    • Voeg nooit bij een temperatuur lager dan 5 graden.
    • De voegen moeten minimaal 5 mm breed en 30 mm diep zijn.
    • Voor het beste resultaat laat je de mortel 24 uur drogen voor je het terras betreedt.

Zie voor het gewenste resultaat ook onze instructievideo.

Verwerking

Welke bestrating mag ik aftrillen?

Over het algemeen geldt: Tril geen bestrating af die groter is dan 30x30 cm, dunner is dan 6 cm, natuursteen, keramische of gecoate tegels. Tril ook niet aan indien de bestrating niet recht is aangelegd.

Bij twijfel: raadpleeg uw leverancier of vakspecialist!

Ga omzichtig te werk en gebruik een trilplaat met rubberen mat bij strakke bestrating zonder facet om beschadigingen aan de deklaag te voorkomen. Gebruik bij de grotere maten geen trilplaat, maar een rubberen hamer.

Wanneer moet ik StabiKing door het zandbed mengen?

Over het algemeen mengen we StabiKing door het zandbed bij het aanleggen van bestrating groter dan 30x30 cm.

Een gestabiliseerd zandbed heeft als functie uw bestrating een degelijke ondergrond te geven zodat uw bestrating niet beweegt als u er overheen loopt.

Hoeveel StabiKing moet ik gebruiken?

Verbruik over 5 m2 een zak van 25 kg StabiKing door het zand.

Na het verwerken de bestrating goed nat maken en de vloer 7 dagen laten uitharden, anders heeft u kans dan de bestrating weer los komt te liggen

Kan ik full body keramische tegels op zand straten?

Nee, ons advies is om te straten op FundiKing met StabiKing. Dit zorgt voor een goed drainerende ondergrond waardoor vochtproblemen en vlekvorming vanuit de ondergrond worden voorkomen.

Voor gedetailleerde informatie kunt u ons productinformatieblad downloaden. In dit document geven wij stap voor stap aan hoe onze producten verwerkt moeten worden.

Informatie

Afhalen bij Excluton

Excluton is fabrikant van betonnen bestratingsmaterialen en importeur van natuursteen en keramische tegels, onze grondstoffen en eindproducten worden met zwaar materieel en robots in onze fabrieken en op onze fabrieksterreinen en expeditie terreinen verplaatst. Hierdoor is het wegens verzekeringstechnische redenen en de Arbowetgeving voor consumenten niet mogelijk bij ons af te halen.

Ik zoek een Excluton product maar kan dit niet op uw website vinden?

Het komt met grote regelmaat voor dat consumenten ons een e-mail sturen met de vraag of wij een bepaalt product nog in het assortiment hebben omdat zij het betreffende product niet hebben kunnen vinden op onze website. Op onze website tonen wij alle producten die in ons assortiment zitten en voorradig hebben. Indien u dus een Excluton product niet op onze website kunt vinden is dit product uit ons assortiment genomen en hebben wij dit product ook niet meer voorradig.

De vraag die hieruit vaak voortvloeit, is of wij dan weten of één van onze dealers het betreffende product nog voorradig heeft. Excluton is volledig gemechaniseerd en geautomatiseerd maar helaas zijn wij nog niet zover dat wij ook in de voorraadsystemen van onze dealers kunnen kijken en u dus niet kunnen antwoorden.

Kunnen wij uw showroom/showtuin bezoeken?

Excluton is fabrikant van betonnen bestratingsmaterialen en importeur van natuursteen en keramische tegels. Onze producten worden verkocht via een zorgvuldig geselecteerd dealernetwerk.

Wij beschikken niet over een openbare showroom maar verwijzen altijd naar onze dealers omdat zij er op zijn ingericht onze producten goed te presenteren en u te informeren en adviseren.

Via onze website kunt u onder "klantenservice" > "dealers" uw postcode invoeren waarna de drie voor u dichtstbijzijnde dealers verschijnen.

Ik adviseer u overigens wel eerst telefonisch contact op te nemen met de betreffende dealer om te informeren of zij de producten die u wilt zien ook daadwerkelijk in hun presentatie hebben opgenomen. Dit omreden het gegeven dat ons assortiment dermate groot is dat niet elke dealer alle producten kan presenteren.

Losplaats

Het is onze chauffeurs wegens verzekeringstechnische redenen niet toegestaan op een andere plaats te lossen dan “naast de vrachtwagen op een goedbereikbare en veilige plaats”. In uitzonderingsgevallen, waarbij de consument aanwezig is en er geen gevaarlijke situaties worden gecreëerd en er niet over obstakels (schutting/tuinmuur/hekwerk/auto’s) hoeft te worden gelost, is de losplaats ter beoordeling van onze chauffeurs. Mocht u dus bepaalde wensen hebben betreffende de losplaats kunt u dus het best even overleggen met de chauffeur als hij/zij ter plaatse is.

Kunnen wij rechtstreeks bij Excluton bestellen en/of afhalen?

Excluton is fabrikant van betonnen bestratingsmaterialen en importeur van natuursteen en keramische tegels en verkoopt haar producten via een zorgvuldig geselecteerd dealernetwerk: u kunt dus niet rechtstreeks bij ons bestellen. Via onze website kunt u wel een vrijblijvende offerte aanvragen die automatisch word doorgestuurd naar de voor u dichtstbijzijnde Excluton dealer, deze zal u binnen 24 uur na ontvangst een passende aanbieding doen. Nadat wij de bestelling van onze dealer hebben ontvangen hebben wij tussen 1 en 5 werkdagen nodig voor de levering.

Tevens adviseren wij u de producten in het echt te bekijken omdat de afbeeldingen op onze website en in onze brochure kunnen afwijken van de werkelijkheid; onze dealers beschikken daarom over uitgebreide presentaties met daarin onze producten. Omdat ons assortiment zeer uitgebreid is hebben niet alle dealers al onze producten in hun presentatie verwerkt: ik adviseer u dan ook eerst het betreffende verkooppunt telefonisch te benaderen met de vraag of zij het betreffende product presenteren alvorens het bedrijf te bezoeken.

Via de volgende link komt u op de pagina op onze website waar u uw postcode kunt ingeven waarna de drie voor u dichtstbijzijnde Excluton dealers worden getoond.

Voorkom teleurstellingen!

Wanneer u toe bent aan een nieuwe oprit, een nieuw terras of zelfs een hele nieuwe tuin is het van groot belang dat u zich goed laat voorlichten en informeren en zo teleurstellingen voorkomt.

Excluton heeft bij elke productgroep een “productinformatieblad” geschreven waarin wij van A tot Z beschrijven hoe u tot het beste resultaat komt en welke dingen u absoluut niet moet doen en welke zeker wel. Ondeskundige opbouw van de ondergrond, verkeerde verwachtingen van het product, ondeskundige verwerking/afwerking of verkeerd/geen onderhoud zijn de meest voorkomende oorzaken van teleurstelling.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Wanneer u uw bestelling heeft geplaatst bij één van onze dealers hebben wij na ontvangst van de opdracht van onze dealer tussen 1 en 5 werkdagen nodig om de bestelling bij u af te leveren.

Zodra onze logistieke afdeling uw bestelling een leverdatum heeft gegeven is het niet meer mogelijk de leverdatum te wijzigen.

U ontvangt circa 2 werkdagen voor levering van ons een automatisch gegenereerd bericht met daarin de leverdatum en het dagdeel.

Tips:

U kunt bij het plaatsen van uw bestelling bij onze dealer een voorkeursdatum voor levering aangeven: wij kunnen niet garanderen dat wij op die datum leveren maar zullen zoveel als mogelijk rekening houden met de door u opgegeven voorkeursdatum.

Als de startdatum van de hovenier of stratenmaker bekend is kunt u als voorkeursdatum voor de levering het best één dag eerder opgeven.

U hoeft niet aanwezig te zijn bij aflevering: onze chauffeur lost op een veilige en goed bereikbare plaats naast de vrachtwagen. Na aflevering posten wij de pakbon en maken een foto van de bestelling waarop ook het huisnummer zichtbaar is en plaatsen met GPS de coördinaten op de pakbon.

Levering

Levering van uw sierbestrating

In onderstaande video leggen we uit hoe de levering van uw sierbestrating in zijn werk gaat. Mocht u toch nog vragen hebben over de levering, neem dan contact met ons op via de contactgegevens op onze klantenservicepagina.